Op het geonduleerde kavel in de Bergense bossen zijn hoogtes en bomen zorgvuldig in kaart gebracht om woonhuis, tuinhuis, carport en schuur in te bedden in het landschap. Het woonhuis heeft een twee-laagse opbouw met de slaapvertrekken op het onderste niveau. Dankzij het lagere landschap aan de achterzijde van het kavel, ontstaat ruime lichtinval in de slaapvertrekken en een prachtig uitzicht naar het omliggende bos zonder dat er inkijk vanaf het wandelpad is. Het leefgebied bevindt op het maaiveld niveau dat aan drie zijden op het omliggende landschap aansluit. Deze binnen, semi-binnen en buitenruimtes lopen op diverse manieren vloeiend in elkaar over.  Door de variabele hoogtes van de ramen ontstaan verschillende privacy zones, soms intiem, soms open in het bos. Grote schuif-en taatsdeuren geven toegang tot allerlei terrassen, zowel overdekt als in de zon. Het avond terras met buitenhaard bevindt zich aflandig van de wind. Het tuinhuis achter op de kavel is een kleine variant van het woonhuis met het avondterras voor bbq’s.  Carport en berging zijn geheel geintegreerd in de glooiingen van het landschap met alleen één zijde die zichtbaar is zodat zij visueel minimaal impact hebben. Het huis heeft een open plattegrond die ruimte en karakter geeft en het landschap en het licht naar binnen laat. Het grote dak geeft intimiteit waar nodig en ruimte waar gewenst, het overstek beschut tegen de directe zoninstaling in de zomer en laat in de winter de zon binnen voor licht en warmte. De slaapverdieping haalt zijn licht gefilterd naar binnen via lamellen op het zuiden die zo zijn gedraaid dat er zon naar binnen schijnt zonder  directe inkijk. De stalen roosters zijn geperforeerd zodat ook hier het licht vanaf het zuiden zijn weg vindt ondermeer naar de master bathroom.Project Data

Save

Save