Terug naar portfolio
Relax

Cabaret Sauvage

  • Project: Cabaret Sauvage
  • Locatie: Parijs
  • Opdrachtgever: Magic Mirrors
  • Architect: Natrufied Architecture
  • Ontwerp: 2018
  • Realisatie: 2019

Het theatergebouw voor Cabaret Sauvage (Magic Mirrors New Generation) is, gebaseerd op de essentiële elementen van een spiegelpaleis, heeft een diameter van 35 meter. Het is een bijna volledig biobased gebouw met een gelamineerde houtconstructie, dak- en wandpanelen van grenenhout, gevelbekleding van larikshout en geïntegreerde zonnepanelen op het dak.

Het volledige gebouw is een remontabele structuur die van de ene naar de andere plaats kan reizen; elk onderdeel past in een container. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om het tentgebouw in de toekomst naar een nieuwe locatie te verplaatsen. Het gebouw is als een bouwpakket per boot op de locatie aangekomen en daar in 3 weken volledig afgemonteerd.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is de reductie van geluid dat binnen het theatergebouw wordt geproduceerd. De dak- en wandpanelen zijn zo geconstrueerd dat ze zoveel mogelijk geluid absorberen. Ook de detaillering is zorgvuldig ontworpen om geluidslekken te minimaliseren. De entree vindt plaats middels een sluis, zodat er nooit een open verbinding is tussen binnen en buiten, tijdens de optredens.

De tuin van het theater, de Jardin Sauvage, is ontworpen als een aanvulling op het theatergebouw. Speciale zitplaatsen, een buitenpodium, een eetpaviljoen en een speelzone voor kinderen, allemaal gemaakt van biobased en gerecyclede materialen, vormen een spannende uitbreiding van de binnenruimtes. Deze buitenruimtes dragen bij aan de unieke beleving van het theater en bieden een veelzijdige omgeving voor verschillende activiteiten.

Meer projecten