Terug naar portfolio
Learn, Work

Circulair Ambachtcentrum HUB

  • Project: Circulair Ambachtscentrum HUB
  • Locatie: Heiloo
  • Opdrachtgever: Gemeente BUCH
  • Architect: Natrufied Architecture
  • Ontwerp: 2023

In Heiloo, Uitgeest en Bergen hebben Natrufied Architecture en SE.lab samengewerkt om een milieustraat te ontwerpen die volledig gericht is op hergebruik en reparatie. Bezoekers kunnen hier hun herbruikbare spullen inleveren, die vervolgens in de werkplaats worden gerepareerd of opgeknapt. Deze faciliteiten helpen niet alleen om de hoeveelheid grof restafval te verminderen, maar ook om waardevolle materialen en goederen een tweede leven te geven.

Naast de inleverstraat en werkplaats is er ook een sterk educatief component aanwezig. Het circulaire ambachtscentrum biedt circulair maakonderwijs aan, waarbij inwoners leren hoe ze producten kunnen hergebruiken en repareren. Dit wordt ondersteund door workshops en cursussen die regelmatig worden georganiseerd in de werkplaats. Door deelname aan deze educatieve activiteiten, krijgen bezoekers de kans om nieuwe vaardigheden te leren en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Een ander belangrijk aspect van het circulaire ambachtscentrum is het bevorderen van sociaal en circulair ondernemerschap. Bezoekers kunnen ontspannen in de koffiecorner, waar sociale interactie en gemeenschapsvorming worden gestimuleerd. Bovendien zijn er ateliers beschikbaar voor circulaire starters en ondernemers. Hier kunnen zij hun ideeën en producten ontwikkelen en presenteren. Regelmatig worden er ook workshops georganiseerd die gericht zijn op circulair ondernemen, waardoor inwoners worden aangemoedigd om innovatieve en duurzame zakelijke kansen te verkennen.

Meer projecten