Terug naar portfolio
Relax

Hotel Nassau

  • Project: Hotel Nassau
  • Locatie: Bergen aan Zee
  • Opdrachtgever: Nassau Bergen Holding BV
  • Ontwerp: 2017

Natrufied architecture werd uitgenodigd om deel te nemen aan een competitie voor een nieuw hotel in Bergen aan Zee. Het huidige Nassau Hotel, gebouwd in de jaren 1950 op de top van de duinen, zal worden vervangen door een nieuw hotel en appartementencomplex. Ons voorstel omvat parkeergelegenheid en 20 appartementen die naadloos in de duinen zijn geïntegreerd. Hierdoor is vanaf zowel het dorp als de duinen slechts een grote duin zichtbaar. Alle appartementen bieden een spectaculair uitzicht op de zee en de eerste rij duinen.

Het lokale strand diende als inspiratie voor het hotel: een kleine schelp met rode en beige strepen werd gebruikt als uitgangspunt voor het concept. De schelpvorm biedt niet alleen een voor de hand liggende vorm die de wind niet bevecht maar juist geleidt, maar zorgt ook voor maximale zon op het aangrenzende plein en heeft een minimale impact op het dorp dankzij de glooiende gevel. Bovendien past deze vorm natuurlijk in het zand van de duin

De ingang van het hotel bevindt zich bovenop de huidige duin, zodat bezoekers bij aankomst niet alleen de duinen ervaren maar ook de zee. De foyer biedt een duidelijk zicht door het hotel naar de zee, waarbij de oranje zonsondergang zijn warme kleur naar alle ruimtes van de lobby brengt. De 60 kamers hebben allemaal balkons met uitzicht op de zee of de duinen, waardoor gasten maximaal kunnen genieten van deze uitzonderlijke locatie.

Het gebruik van leisteen en hout voor de gevel is geschikt voor het ruige zoute zeeklimaat en harmonieert met de tinten van de omgeving. In de nieuwe duin bovenop de appartementen zorgt een buizensysteem voor warmteopslag voor de duurzaam opgewekte energie door wind en zon.

Het ontwerp combineert duurzaamheid met esthetiek, waarbij de natuurlijke omgeving en lokale materialen worden gerespecteerd en geïntegreerd. Het hotel en de appartementen worden zo ontworpen dat ze niet alleen in harmonie zijn met het landschap, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst door innovatieve energiebesparende maatregelen. Dit project streeft ernaar om een unieke, milieuvriendelijke en visueel aantrekkelijke toevoeging aan Bergen aan Zee te zijn.

Meer projecten