Terug naar portfolio
Live

Mooijburg Waterzicht

  • Project: Mooijburg Waterzicht
  • Locatie: Centrumeiland IJburg Amsterdam
  • Opdrachtgever: Mooijburg BV (Weever Bouw, DGV Group, Evergreen Development)
  • Architect: Natrufied Architecture
  • Ontwerp: 2022
  • Realisatie: 2023-2024

Mooijburg Waterzicht is een nieuwe co-creatie ontwikkeling op Centrumeiland in Amsterdam. Met haar prominente positie aan het water nabij het IJsselmeer, een sculpturale uitstraling en houten gevels met verspringende ramen en balkons, en een glazen kas op de hoek, zal ze een opvallend nieuw lid van het eiland worden.

Achter de donkere gevel biedt het gebouw verschillende soorten woningen. Van comfortabele appartementen tot gezinswoningen in de vorm van een maisonette, en van werk-leefunits tot fantastische penthouses. De beschikbare woningen variëren in grootte van ongeveer 60 m² tot maar liefst 140 m².

Het gebouw springt in het oog qua duurzame architectuur. Met een volledig houten constructie van CLT (Cross Laminated Timber), houtskeletbouw gevelelementen met een houten bekleding. Aan de voorzijde van het gebouw is een bamboe gevelbekleding toegepast die behandeld is volgens het shu-sugi ban principe, waarbij het hout wordt gebrand voor meer duurzaamheid. Door het brandingsproces zal de zwarte kleur langdurig behouden worden, in tegenstelling tot het zwart aflakken.

Het project volgde een medeopdrachtgeversschap proces. Dit betekent dat de toekomstige kopers vanaf het begin van het project deelnemen aan het besluitvormingsproces over hun woning en het gehele complex. Door middel van collectieve workshops en individuele sessies hebben de toekomstige eigenaren veel invloed op de uitstraling van het gebouw als geheel en op de details van hun eigen appartement.

Meer projecten