Terug naar portfolio
Relax

Six Senses Eco Resort Salt Cay

  • Project: Eco Golf Resort Salt Cay
  • Opdrachtgever: Salt Cay Defco sra
  • Operator: Six Senses
  • Architect: 24H > architecture – Creative Owners: Boris Zeisser, Maartje Lammers
  • Ontwerp: 2009-2010

Op een van de eilanden van Turks & Caicos in de Caribische Zee heeft 24H een duurzaam golf- en vakantieresort ontworpen. Het ontwerp omvat het North Beach hotel en diverse bijzondere gebouwen zoals een spa en sportfaciliteiten die de activiteiten op het eiland ondersteunen. De architectuur is geïnspireerd door de lokale bouwstijl en harmonieert met de indrukwekkende natuurlijke omgeving.

Het resort zal bestaan uit ongeveer veertig villa’s, elk met een prachtig uitzicht over de zee en de voormalige Salinas. Deze villa’s bieden privacy en hoogwaardig comfort, met ruime buitenvoorzieningen zoals een privézwembad, een zonneterras, een buitenleefruimte en een buitenbadkamer.

De spa, ontworpen volgens de filosofie van Six Senses, zal de zintuigen van de gasten prikkelen met massages in speciale behandelruimtes. Daarnaast zal het architecturale en ruimtelijke ontwerp van de spa tuinen en bijzondere uitzichten creëren. Een unieke eigenschap is de zoutreis, die een fysieke link legt naar de geschiedenis van de locatie.

Het clubhuis biedt een echte thuiskomst op hole 18. Het witte gebouw, gemaakt van lokale zandsteen, wordt bedekt door een gevormd, aerodynamisch houten dak. De begane grond herbergt niet alleen de receptie en de pro shop, maar ook een restaurant met zowel binnen- als schaduwrijke buiten terrassen die aflopen met het landschap. De eerste verdieping is voorzien van een observatorium en een observatiedek.

Naast speelbaarheid en esthetiek is duurzaamheid een belangrijk aspect van het ontwerp. Het natuurlijke milieu zal worden gerespecteerd en er zijn strategieën ontwikkeld voor afval-, water- en energiebeheer in samenwerking met de opdrachtgever.

Meer projecten