Terug naar portfolio
Relax

Soneva Kiri Kids Den

  • Project: Six Senses’ Soneva Kiri Resort
  • Locatie: Koh Kood, Thailand
  • Opdrachtgever: Six Senses
  • Architect: 24H > architecture – Creative Owners: Boris Zeisser, Maartje Lammers
  • Ontwerp: 2007
  • Bouw: 2008-2009

Het 6-sterren hotelresort Soneva Kiri is gelegen op Koh Kood, een eiland in de Golf van Thailand. Op deze unieke locatie heeft 24H-architecture een reeks ecologische iconen ontworpen om bij te dragen aan de hoge ambities van Six Senses op het gebied van design en ecologie.

Het meest opvallende ontwerp is het Kinderen Activiteiten- en Leercentrum, dat bezoekende kinderen een breed scala aan vermakelijke activiteiten zal bieden en tegelijkertijd hun ecologische bewustzijn zal verhogen. Dit centrum, genaamd The Den, beschikt over een auditorium/cinema voor films, lezingen en voorstellingen, een bibliotheek met boeken over permacultuur en lokale tradities, een kunstkamer, een muziekkamer en een modekamer. Op deze manier biedt The Den kinderen zowel creatieve als ecologische educatie tijdens het spelen.

The Den is gelegen op een rotsachtige helling dicht bij de zee. Met zijn door manta-roggen geïnspireerde bamboekoepel, verheven op een positie die een prachtig uitzicht biedt, lijkt het zich in de baai te lanceren. De structuur en het dak zijn gemaakt van lokaal Thais bamboe, wat verder bijdraagt aan de ecologische benadering van het resort. Het interieur is vervaardigd uit lokaal gekweekt River Red Gum hout en rotan structurele elementen voor de binnenkoepels.

Het ontwerp past biophilic aspecten toe om goed te kunnen functioneren in het vochtige tropische klimaat. Het dak steekt tot 8 meter uit en fungeert als een grote paraplu die schaduw en bescherming biedt tegen de hevige regenval. Het open ontwerp met het transparante verhoogde dak en terugliggende vloeren zorgt voor natuurlijke luchtstroming en het gebruik van natuurlijk daglicht, waardoor het energieverbruik van het gebouw wordt beperkt.

Meer projecten