Terug naar portfolio
Live

Villa Heilooërbos

  • Project: Villa Heilooërbos
  • Locatie: Heiloo
  • Ontwerp: 2022-2023
  • Realisatie: 2024

Het ontwerp voor deze biobased woning kenmerkt zich door innovatieve en duurzame materialen, waarbij de focus ligt op circulariteit en een natuurlijke uitstraling. Het dak, afgewerkt met bamboe, vormt een opvallend kenmerk van het huis door zijn ronde vorm.

De gevelcompositie, hoewel passend bij de omliggende bebouwing, onderscheidt zich door zijn biobased uitwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van hergroeibare materialen. Dit zorgt niet alleen voor een unieke esthetiek, maar draagt ook bij aan de circulaire benadering van het ontwerp. De vloer van de verdieping wordt gemaakt van Cross Laminated Timber (CLT), wat zorgt voor een stevige en stabiele basis, terwijl het dak wordt gevormd door Houtskeletbouw (HSB), wat flexibiliteit biedt in de ronde vorm.

Samen vormen deze elementen een bijzonder biobased huis dat aansluit bij de duurzame levensstijl van haar bewoners. Met zijn innovatieve materialen en circulaire ontwerp biedt het niet alleen een comfortabele woonomgeving, maar draagt het ook bij aan een duurzamere toekomst.

Meer projecten