Terug naar portfolio
Live, Relax

Villa’s Texel Buytenplaats

  • Project: 7 recreatie villa’s Buytenplaats
  • Locatie: Texel
  • Opdrachtgever: VOF Buytenplaats
  • Architect: Natrufied architecture
  • Ontwerp: 2016-2017
  • Realisatie: 2018-2020

Te midden van schapen en duinen heeft Natrufied architecture een nieuw ingebed landschap ontworpen op het prachtige eiland Texel. Dit project omvat ‘kantpatronen’, ‘wilde gronden’, ‘tuinmuren’ en zeven met riet bedekte villa’s. De bestaande bomen, waaronder indrukwekkende kastanjebomen en dennen, zijn zorgvuldig geïntegreerd in de nieuwe opzet, waardoor een harmonieuze verbinding tussen natuur en architectuur ontstaat.

Voor het ontwerp van de villa’s is de vorm van een oorspronkelijk lokale schapenboet als referentie gebruikt. Deze traditionele Texelse schuurvorm is aangepast en vertaald naar een nieuw ontwerp, waarbij de essentie en historische context behouden blijven. Dit zorgt ervoor dat de villa’s een eerbetoon vormen aan de rijke agrarische geschiedenis van het eiland.

De villa’s bieden een prachtig uitzicht op het Texelse landschap. De positionering van de villa’s is zo gekozen dat de bewoners kunnen genieten van de omringende natuur, met weidse vergezichten over de duinen en het platteland.

De keuze voor riet als dakbedekking draagt bij aan de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid van de villa’s. Riet is niet alleen een traditioneel materiaal in deze regio, maar ook biobased en goed isolerend. De villa’s zijn gebouwd met respect voor de lokale flora en fauna, en er is rekening gehouden met de ecologische waarde van het gebied. Door de integratie van de bestaande bomen en de aanleg van nieuwe natuurlijke elementen, wordt de biodiversiteit gestimuleerd en behouden.

Meer projecten