Hotel Nassau

Categorie: Relax

Hotel Nassau

Natrufied architecture werd uitgenodigd om deel te nemen aan een competitie voor een nieuw hotel in Bergen aan Zee. Het huidige Nassau Hotel, gebouwd in de jaren 1950 op de top van de duinen, zal worden vervangen door een nieuw hotel en appartementencomplex. Ons voorstel omvat parkeergelegenheid en 20 appartementen die naadloos in de duinen zijn geïntegreerd. Hierdoor is vanaf zowel het dorp als de duinen slechts een grote duin zichtbaar. Alle appartementen bieden een spectaculair uitzicht op de zee en de eerste rij duinen.

Het lokale strand diende als inspiratie voor het hotel: een kleine schelp met rode en beige strepen werd gebruikt als uitgangspunt voor het concept. De schelpvorm biedt niet alleen een voor de hand liggende vorm die de wind niet bevecht maar juist geleidt, maar zorgt ook voor maximale zon op het aangrenzende plein en heeft een minimale impact op het dorp dankzij de glooiende gevel. Bovendien past deze vorm natuurlijk in het zand van de duin

De ingang van het hotel bevindt zich bovenop de huidige duin, zodat bezoekers bij aankomst niet alleen de duinen ervaren maar ook de zee. De foyer biedt een duidelijk zicht door het hotel naar de zee, waarbij de oranje zonsondergang zijn warme kleur naar alle ruimtes van de lobby brengt. De 60 kamers hebben allemaal balkons met uitzicht op de zee of de duinen, waardoor gasten maximaal kunnen genieten van deze uitzonderlijke locatie.

Het gebruik van leisteen en hout voor de gevel is geschikt voor het ruige zoute zeeklimaat en harmonieert met de tinten van de omgeving. In de nieuwe duin bovenop de appartementen zorgt een buizensysteem voor warmteopslag voor de duurzaam opgewekte energie door wind en zon.

Het ontwerp combineert duurzaamheid met esthetiek, waarbij de natuurlijke omgeving en lokale materialen worden gerespecteerd en geïntegreerd. Het hotel en de appartementen worden zo ontworpen dat ze niet alleen in harmonie zijn met het landschap, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst door innovatieve energiebesparende maatregelen. Dit project streeft ernaar om een unieke, milieuvriendelijke en visueel aantrekkelijke toevoeging aan Bergen aan Zee te zijn.

Meer projecten

Uitkijktoren Hollandse Hout

De Natuurtoren verbindt de diverse landschappen van het Hollandse Hout op een natuurlijke en harmonieuze manier. De toren bestaat uit drie ‘vinnen’, elk met een eigen thema, die samenkomen tot een hoogte van 30 meter. Vanaf de top kunnen bezoekers genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving.

De uitkijktoren nodigt bezoekers uit om te ontdekken en te waarderen wat het landschap te bieden heeft op verschillende hoogtes, variërend van kikker- tot vogelperspectief. Elke vin van de toren richt zich op een specifieke doelgroep:

  • Bospad-vin: Deze vin is bedoeld voor wandelaars die vanuit het bos komen.
  • Oever-vin: Deze vin fungeert als steiger waar kano’s kunnen aanmeren en wandelaars een rustplek kunnen vinden.
  • Moeras-vin: Deze vin biedt onderdak aan dieren en ruimte voor beplanting die de toren in de toekomst zal vergroenen.

De toren biedt niet alleen nieuwe uitzichten voor mensen, maar ook huisvesting voor diverse diersoorten. De drie biotopen waaruit de toren verrijst – het bos, het moeras en de oever – voorzien typerende bewoners van nest- en broedfaciliteiten. Zoals mensen voorkeuren hebben voor de inrichting van hun woonplek, zo hebben dieren dat ook. De specifieke woningwensen van circa 15 soorten worden geïntegreerd in de Natuurtoren.

De toren is ontworpen met oog voor de behoeften van verschillende diersoorten:

  • IJsvogel: De ijsvogel vliegt vanuit de oeveropgang uit zijn lange nestgang direct over het water op zoek naar visjes.
  • Vleermuizen: Vleermuizen warmen zich in hun nestkast aan de laatste zonnestralen voordat ze uitvliegen om insecten boven het water te verorberen.
  • Boomklevers, bontespechten en uilen: Deze vogels genieten vanuit hun nestkasten in de hoge vinnen van de toren van het uitzicht over het landschap.
  • Egels: Egels brengen de winter door in de egelhuisjes in de opgang vanuit het bos.

Meer projecten

Six Senses Eco Resort Salt Cay

Op een van de eilanden van Turks & Caicos in de Caribische Zee heeft 24H een duurzaam golf- en vakantieresort ontworpen. Het ontwerp omvat het North Beach hotel en diverse bijzondere gebouwen zoals een spa en sportfaciliteiten die de activiteiten op het eiland ondersteunen. De architectuur is geïnspireerd door de lokale bouwstijl en harmonieert met de indrukwekkende natuurlijke omgeving.

Het resort zal bestaan uit ongeveer veertig villa’s, elk met een prachtig uitzicht over de zee en de voormalige Salinas. Deze villa’s bieden privacy en hoogwaardig comfort, met ruime buitenvoorzieningen zoals een privézwembad, een zonneterras, een buitenleefruimte en een buitenbadkamer.

De spa, ontworpen volgens de filosofie van Six Senses, zal de zintuigen van de gasten prikkelen met massages in speciale behandelruimtes. Daarnaast zal het architecturale en ruimtelijke ontwerp van de spa tuinen en bijzondere uitzichten creëren. Een unieke eigenschap is de zoutreis, die een fysieke link legt naar de geschiedenis van de locatie.

Het clubhuis biedt een echte thuiskomst op hole 18. Het witte gebouw, gemaakt van lokale zandsteen, wordt bedekt door een gevormd, aerodynamisch houten dak. De begane grond herbergt niet alleen de receptie en de pro shop, maar ook een restaurant met zowel binnen- als schaduwrijke buiten terrassen die aflopen met het landschap. De eerste verdieping is voorzien van een observatorium en een observatiedek.

Naast speelbaarheid en esthetiek is duurzaamheid een belangrijk aspect van het ontwerp. Het natuurlijke milieu zal worden gerespecteerd en er zijn strategieën ontwikkeld voor afval-, water- en energiebeheer in samenwerking met de opdrachtgever.

Meer projecten

Soneva Kiri Kids Den

Het 6-sterren hotelresort Soneva Kiri is gelegen op Koh Kood, een eiland in de Golf van Thailand. Op deze unieke locatie heeft 24H-architecture een reeks ecologische iconen ontworpen om bij te dragen aan de hoge ambities van Six Senses op het gebied van design en ecologie.

Het meest opvallende ontwerp is het Kinderen Activiteiten- en Leercentrum, dat bezoekende kinderen een breed scala aan vermakelijke activiteiten zal bieden en tegelijkertijd hun ecologische bewustzijn zal verhogen. Dit centrum, genaamd The Den, beschikt over een auditorium/cinema voor films, lezingen en voorstellingen, een bibliotheek met boeken over permacultuur en lokale tradities, een kunstkamer, een muziekkamer en een modekamer. Op deze manier biedt The Den kinderen zowel creatieve als ecologische educatie tijdens het spelen.

The Den is gelegen op een rotsachtige helling dicht bij de zee. Met zijn door manta-roggen geïnspireerde bamboekoepel, verheven op een positie die een prachtig uitzicht biedt, lijkt het zich in de baai te lanceren. De structuur en het dak zijn gemaakt van lokaal Thais bamboe, wat verder bijdraagt aan de ecologische benadering van het resort. Het interieur is vervaardigd uit lokaal gekweekt River Red Gum hout en rotan structurele elementen voor de binnenkoepels.

Het ontwerp past biophilic aspecten toe om goed te kunnen functioneren in het vochtige tropische klimaat. Het dak steekt tot 8 meter uit en fungeert als een grote paraplu die schaduw en bescherming biedt tegen de hevige regenval. Het open ontwerp met het transparante verhoogde dak en terugliggende vloeren zorgt voor natuurlijke luchtstroming en het gebruik van natuurlijk daglicht, waardoor het energieverbruik van het gebouw wordt beperkt.

Meer projecten

Villa’s Texel Buytenplaats

Te midden van schapen en duinen heeft Natrufied architecture een nieuw ingebed landschap ontworpen op het prachtige eiland Texel. Dit project omvat ‘kantpatronen’, ‘wilde gronden’, ‘tuinmuren’ en zeven met riet bedekte villa’s. De bestaande bomen, waaronder indrukwekkende kastanjebomen en dennen, zijn zorgvuldig geïntegreerd in de nieuwe opzet, waardoor een harmonieuze verbinding tussen natuur en architectuur ontstaat.

Voor het ontwerp van de villa’s is de vorm van een oorspronkelijk lokale schapenboet als referentie gebruikt. Deze traditionele Texelse schuurvorm is aangepast en vertaald naar een nieuw ontwerp, waarbij de essentie en historische context behouden blijven. Dit zorgt ervoor dat de villa’s een eerbetoon vormen aan de rijke agrarische geschiedenis van het eiland.

De villa’s bieden een prachtig uitzicht op het Texelse landschap. De positionering van de villa’s is zo gekozen dat de bewoners kunnen genieten van de omringende natuur, met weidse vergezichten over de duinen en het platteland.

De keuze voor riet als dakbedekking draagt bij aan de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid van de villa’s. Riet is niet alleen een traditioneel materiaal in deze regio, maar ook biobased en goed isolerend. De villa’s zijn gebouwd met respect voor de lokale flora en fauna, en er is rekening gehouden met de ecologische waarde van het gebied. Door de integratie van de bestaande bomen en de aanleg van nieuwe natuurlijke elementen, wordt de biodiversiteit gestimuleerd en behouden.

Meer projecten

Cabaret Sauvage

Het theatergebouw voor Cabaret Sauvage (Magic Mirrors New Generation) is, gebaseerd op de essentiële elementen van een spiegelpaleis, heeft een diameter van 35 meter. Het is een bijna volledig biobased gebouw met een gelamineerde houtconstructie, dak- en wandpanelen van grenenhout, gevelbekleding van larikshout en geïntegreerde zonnepanelen op het dak.

Het volledige gebouw is een remontabele structuur die van de ene naar de andere plaats kan reizen; elk onderdeel past in een container. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om het tentgebouw in de toekomst naar een nieuwe locatie te verplaatsen. Het gebouw is als een bouwpakket per boot op de locatie aangekomen en daar in 3 weken volledig afgemonteerd.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is de reductie van geluid dat binnen het theatergebouw wordt geproduceerd. De dak- en wandpanelen zijn zo geconstrueerd dat ze zoveel mogelijk geluid absorberen. Ook de detaillering is zorgvuldig ontworpen om geluidslekken te minimaliseren. De entree vindt plaats middels een sluis, zodat er nooit een open verbinding is tussen binnen en buiten, tijdens de optredens.

De tuin van het theater, de Jardin Sauvage, is ontworpen als een aanvulling op het theatergebouw. Speciale zitplaatsen, een buitenpodium, een eetpaviljoen en een speelzone voor kinderen, allemaal gemaakt van biobased en gerecyclede materialen, vormen een spannende uitbreiding van de binnenruimtes. Deze buitenruimtes dragen bij aan de unieke beleving van het theater en bieden een veelzijdige omgeving voor verschillende activiteiten.

Meer projecten